Ερωφίλη: Her story

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σας προσκαλούν στην τελική παρουσίαση του εργαστηρίου μουσικής και θεάτρου με τίτλο Η δική της ιστορία για γυναίκες σε διαδικασία επανένταξης.

Η μεικτή ομάδα γυναικών θα παρουσιάσει μια σπουδή πάνω στο έργο Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση στο ξενοδοχείο Μπάγκειον στην πλατεία Ομονοίας, την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20.30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πρόκειται για μια ιστορία πανανθρώπινη και διαχρονική, σαν συλλογική μνήμη που υπάρχει από πάντα, σαν αφήγηση αλλά και αφορμή για τη διερεύνηση του λόγου, της σωματικής έκφρασης και της θεατρικής δράσης. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι γυναίκες, άλλες χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο θέατρο και άλλες με αρκετή, αυτοσχεδίασαν και πειραματίστηκαν με ρυθμούς και ήχους, έγραψαν και διηγήθηκαν ιστορίες δικές τους και μη, και όλες μαζί επιλέξαμε την ιστορία της Ερωφίλης για να την αφηγηθούμε συλλογικά στο κοινό.
Η Ερωφίλη, καθώς και οι γυναίκες του χορού, μας αφορούν ως σύμβολα χειραφέτησης, ως εμβληματικοί φορείς της νίκης του έρωτα απέναντι στον θάνατο, την εξουσία και το μίσος και ως παράδειγμα σύμπραξης για την ανατροπή, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόοδο.

Η ιστορία, όπως και ο τρόπος που επιλέξαμε να τη διηγηθούμε, μας κινητοποιεί όλες, έχοντας ως συστατικά την αποδοχή, την εμπιστοσύνη, την αλληλοϋποστήριξη και την αστείρευτη δύναμη των γυναικών.

Συντονίστριες εργαστηρίου:

Μαρία Καραζάνου (σκηνοθέτρια, ερευνήτρια)
Σέβη Στάικου (σκηνοθέτρια, ηθοποιός, εμψυχώτρια)
Ειρήνη Σγουρίδου (μουσικοπαιδαγωγός)
Ολυμπία Τσαρούχη (μουσικοπαιδαγωγός)

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος ελεύθερη