Σκουριά και χρώμα: έκθεση εικαστικών δημιουργιών

Η εικαστικός Ελένη Χατζηστεφανή – Φιλιππίδη θα παρουσιάσει τις νέες της δημιουργίες σε μια ατομική έκθεση με θέμα ΣΚΟΥΡΙΑ & ΧΡΩΜΑ, στο Μπάγκειον κτίριο στην Πλατεία Ομονοίας.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 19.00μμ και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 17.00μμ – 20.00μμ

 Η εικαστικός Ελένη Χατζηστεφανή-Φιλιππίδη ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Πορταριάς. Εμπνέεται από τα αστικά τοπία, τα οποία και αποτυπώνει πάνω σε υλικά που αναζητά σε θάλασσες και χωριά του Πηλίου.

Το θέμα της Έκθεσης είναι ΣΚΟΥΡΙΑ & ΧΡΩΜΑ μια και οι δημιουργίες της έχουν για βάση τους φθαρμένα υλικά, τα οποία αποκτούν μια νέα ιδιότητα, μιλούν μια νέα γλώσσα και ζουν μια δεύτερη ζωή. Στόχος της Ελένης είναι να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ έργων και επισκεπτών, μέσα από το χρώμα, το άγγιγμα και την εικόνα.

Η φιλοξενία της Έκθεσης στο «Αρχιτεκτονικό Κόσμημα» της Αθήνας, το Μπάγκειον κτίριο στην πλατεία Ομονοίας δεν είναι τυχαία, μια και το ίδιο το κτίριο ζει μια δεύτερη ζωή μέσα από τους φθαρμένους από την ιστορία του χώρους. 

Η Έκθεση αφιερώνεται στον αγαπημένο φίλο της Κυριάκο Κοττέα που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας.